Renovatie AULA Meeuwenlaan te Woerden

Dit project is in samenwerking met MLD uitgevoerd.

1.jpg
Spelen met licht bij de vernieuwde aula Meeuwenlaan te Woerden

Opening vernieuwde aula Meeuwenlaan te Woerden

Net als de geboorte behoort sterven, dus afscheid nemen van dierbaren tot ons leven. Het afscheid nemen gebeurd vaak in een wat saaie ambiance. Met deze gedachte wilde MLD afrekenen en ontwierp lichttechnisch een fraai geheel waarbij de belevingswaarde van licht werd afgestemd op het verwachtingsgedrag van de bezoekers.

De omgeving van de opstelling van de kist in de aula werd in een soort "goddelijk belichte zone" met blauwe LED's omgetoverd waarbij de bezoeker het gevoel meekrijgen dat achter de deur een "nieuwe wereld" open zal gaan.

2.jpg
De entree opgelicht met blauwe LED's, belichten heel zacht de vorm van de deur

Behalve de aula werd ook de entree naar de begraafplaats en het monument ter gedachte nis aan de 2e wereldoorlog betrokken in het totaalbeeld en de belevingswaarde van de nabije omgeving.

Op vrijdag 14 maart 2008 werd deze vernieuwde aula geopend door de Burgemeester van Woerden de heer Hans Schmidt.

Ga terug naar de referentie pagina